+353 (0)1 5499840 info@ocarchitects.ie

Residential

Cypress Downs Extension

This cedar clad extension with a sculpted pitched roof is formed in response to the needs of the spaces created internally.

 

A contemporary extension was designed to provide a flexible and bright living space. A wall of glazing floods the dining space with light. A rooflight helps draw light deep into the plan. The sloping roof visually “lifts” the space. The ground floor extension has been designed to integrate the inside and outside spaces.  A large amount of glazing is used to create a relationship with the garden outside. Through clever design the space created feels a lot more generous than its footprint suggests.This was a budget project designed for a young family that can adapt to the future needs of it’s occupants.